رشت-هویت گیلان:رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان با توجه به اهمیت اشتغال فارغ التحصیلان در این دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به چالش بیکاری در جامعه امروز ، بیش از ۷۳ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه جامع علمی کاربردی شاغل و وارد بازار کار می شوند.

رشت-هویت گیلان:سمانه عادلی راجیری

به گزارش خبرنگار هویت گیلان ؛ ابراهیم کازرونی منفرد رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان صبح امروز در نشست با رسانه های گروهی استان به مناسبت گرامیداشت ۱۸ مهر ، سی و سومین سالروز تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و کشتار زنان و کودکان بی دفاع در خصوص اهداف تاسیس این دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف تامین نیروی ماهر کار ، پرورش تکنیسین و افرادی که حلقه اتصال بین نیروی کار ساده و مهندسی هستند تاسیس شده ، توانسته است طی سالیان متمادی این نقش را به خوبی ایفا نماید و با اجرای برنامه های تحولی در راستای افزایش کیفیت آموزش و مهارت گام بردارد.

وی افزود:دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها دانشگاهی است که پس از رصد بازار کار ، رشته تحصیلی را تعریف می کند و اشتغال پس از تحصیل در این دانشگاه حائز اهمیت است .

آمایش نظام آموزشی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ آمایش نظام آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی آغاز شد ، خاطرنشان کرد:آمایش نظام آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان گیلان نیز اجرا شده است.

وی افزود:اطلاعات آماری جهت اجرای طرح آمایش آموزش عالی دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان بروز رسانی شده و آمایش علمی ، کاربردی و چشم انداز ۴ ساله این دانشگاه مشخص شده است.

کازرونی با اشاره به اینکه بر اساس این آمایش در مهرماه سال ۱۴۰۱ در سراسر کشور ۸۷۷۵ کد رشته محل تعریف شده است ، تصریح کرد:در مهرماه سال جاری نیز ۴۴۰۹ کد رشته محل پذیرش دانشجو داشته و متناسب با حذف کد رشته های قدیمی ، ۱۲۵ کدرشته جدید بر اساس نیاز بازار کار ایجاد شده است.

وی با تاکید بر اینکه پویایی در رشته های تحصیلی از مزایای آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی است ، اذعان کرد:در مهرماه سال جاری ۸۶ کدرشته در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان ایجاد شده است.

تصویب و تدوین رشته های جدید

کازرونی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی به مطالعه ، جمع آوری ، پردازش اطلاعات، پایش بازار کار و اینکه مشاغل آینده در کشور چقدر خواهند بود ، می پردازد ، بیان کرد: تاکید دانشگاه علمی کاربردی بر ایجاد مشاغل نو ظهور و کم سرمایه بر است و بر اساس پایش بازار رشته های جدید تعریف می شوند.

وی راه‌اندازی اینترنت اشیا، دیجیتال مارکتینگ، it و… را از جمله رشته‌های جدید در کشور عنوان‌کرد و گفت: ۱۰ کد رشته محل تحصیلی جدید طی سال‌های اخیر در گیلان راه‌اندازی شده است.

اشتغال فارغ التحصیلان

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان با توجه به اهمیت اشتغال فارغ التحصیلان این دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به چالش بیکاری ، بیش از ۷۳ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه جامع علمی کاربردی شاغل و وارد بازار کار می شوند.

وی ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی بمنظور ایجاد اشتغال برای ۲۷ درصد از فارغ التحصیلان باقی مانده نیز با صاحبان کسب و کار ، صنایع و بخش های مختلف برنامه ریزی کرده و بازآفرینی در نحوه پذیرش دانشجو رقم زده است و بر این اساس تمام مراکزی که به دنبال رشته جدید هستند تضمین اشتغال باید باشد و در نهایت این فارغ التحصیلان نیز در صنایع و بخش های مختلف وارد بازار کار می شوند.

تصویب و اجرای طرح آباد ” آموزش برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاه ها”

کازرونی در تشریح اجرای طرح آباد گفت:در اجرای این طرح قرار است دانشگاه جامع علمی کاربردی با همکاری و کمک مابقی دستگاه ها و متولیان امر، ۵۰ هزار فارغ التحصیل از زیر نظام های مختلف آموزش عالی را برای ایجاد اشتغال آموزش دهد.

وی با بیان اینکه در اجرای طرح آباد ، نیاز صنایع و بخش های مختلف به نیروی ماهر و متخصص احصا می شود ، خاطرنشان کرد: فارغ التحصیلان رشته های مورد نظر نیز احصا می شوند ، در استان گیلان این طرح اجرایی شده است و نیاز آموزشی فارغ التصیلان در محیط کار واقعی انجام می شود.

وی یادآور شد:در استان گیلان آموزش برای بیش از ۱۳ هزار نفر از فارغ التحصیلان آموزش عالی در دستور کار است.

گواهینامه صلاحیت حرفه ای

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در تشریح اعطای صلاحیت حرفه ای به صاحبان کسب و کار خاطرنشان کرد:در راستای اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای ، صاحبان کسب و کار به لحاظ شخصیتی و مهارتی با آزمون و مصاحبه مورد سنجش قرار می گیرند و در صورت داشتن توانایی و شایستگی لازم گواهی صلاحیت حرفه ای به آنها اعطا می شود‌.

وی افزود:اعطای گواهی صلاحیت حرفه ای در دو بخش دولتی و خصوصی در حال اجرا و دانشگاه جامع علمی کاربردی مجری آن است.

نظارت هوشمند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص اجرای طرح نظارت هوشمند در این دانشگاه تصریح کرد:دانشگاه در راستای کیفی سازی آموزش ، اجرای طرح نظارت هوشمند را آغاز کرده که در اجرای این طرح سطح امکانات ، تجهیزات ، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی بصورت مستمر رصد و پایش می شوند .

تعداد دانشجویان استان گیلان

کازرونی خاطرنشان کرد:هم اکنون حدود ۵ هزار دانشجو در ۹ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان مشغول تحصیل می باشند ، کدرشته محل های مهرماه امسال ۸۶ کدرشته محل است ولی تعداد رشته های کاردانی و کارشناسی این دانشگاه ۸۱ رشته دانشگاهی می باشد.

وی گفت:۱۷۰۰ مدرس حق التدریس فعال نیز در دروس تخصصی و عمومی در مراکز این دانشگاه مشغول تدریس می باشند.