رشت-هویت گیلان:«تنها سه سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که در یک ناحیه ی زیبا و بهشتی در قلب جنگل های شمال حوالی شهر رشت مرکز استان گیلان اگر از آسمان به زمین نگاه می کردید، یک نقطه سیاه، تلخ و زشتی در وسط این ناحیه بهشتی نقش بست.!»
به گزارش هویت گیلان از اداره کل روابط عمومی استانداری گیلان تحت عنوان«استاندار گیلان…» متنی انتشار یافتکه در آن آمده است:« حتی در همان دوره خاص کشورمان که انقلاب به ثمر رسیده بود و سازمان ها و نهادها درست شکل نگرفته بودند و شرایط بودجه ای در شرایط جنگی قرار داشت ، ( برای آنکه در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ صدام بعثی به سرانگشت اشاره اربابانش در کاخ سفید و در لندن و پاریس و حمایت نزدیک به چهل کشور) تجاوز گسترده ای را علیه ایران اسلامی آغاز کرده بود، شاید آبادانی و توسعه ی شهری دور از ذهن می رسید اما خدمت به مردم متوقف نماند.
در این اوضاع و احوال بسیار خاص و ویژه سرزمینی با وجود هزاران اقدام و نقش آفرینی های برجسته و شایسته برای انقلاب ، اسلام و مردم متاسفانه در درون جامعه گاهی افکار عمومی آگاه و انقلابی شاهد برخی بی تدبیری ها بود که یکی از آنها آغاز ریختن و انباشت زباله در منطقه فوق العاده زیبای و جنگلی ” سراوان رشت” بود.!
گفته می شود استارت کار ریختن زباله از شروع دهه ۱۳۶۰ زده شد و قرار هم نبود به این سطح گسترده توسعه یابد و مدیران شهری در واقع بنا داشتند فقط قسمتی از زباله های رشت را به صورت موقت در این ناحیه جمع آوری و سپس منتقل کنند، اما چنین نشد.!
در تمام این سالها چندین استاندار بومی و غیر بومی از یک تا هشت سال بر مسند مدیریت عالی استان تکیه زدند و چند برابر آن شهردارانی آمدند و همچون ماشین امضاء امور روزانه را رسیدگی و شهر را با همه نیازها و کمبودها تماشا کردند و رفتند.
خرداد ماه ۱۳۷۲ دولت اصلاحات آمد و شوراهای شهر و روستاها به تاسی از برخی کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه پایه گذاری شد و قرار بود که این شوراها در انتخاب مدیران شهری و نظارت بر احوال شهر و خدمت به مردم غوغایی به پا کنند .!
بعضی شوراها از همان ابتدای موجودیت متاسفانه به شرایط خاصی برخورد کردند و اختلاف نظرها و برخی سوء نظرها و سوء استفاده ها موجب شد که با چند دوره شورای شهر رشت برخورد قانونی شود و حتی اعضای شورا و شهردارهایی روانه زندان لاکان شدند و باز هم شرایط پسماند به حال خود رها شد، برای آنکه اراده ای در مسیر حل مشکلات شهر و رفع نیازها وجود نداشت. در همان دوران اعتراف شد بودجه های خوبی هم از تهران روانه استان شد اما این اعتبارات در جاهای دیگری هزینه شد .
حالا در دولت مردمی و انقلابی شرایط در حال تغییرات است
انباشت زباله در سراوان با رونمایی از بیش از نزدیک به هفتاد استاندار و شهردار در طی حدود چهل سال به نقطه ای رسید که سطح زباله های از چندین شهرستان مرکزی استان و شهرستان رشت به ۷۵ هزار متر مربع و ارتفاع پسماند خانگی و بیمارستانی و امثال آن به بیش از ۱۳۰ متر رسید و همچنان با شتاب در حال افزایش بود.
دیگر امیدی به حل این معضل و مشکل نبود و به زبان دیگر امیدها به ناامیدی تبدیل شده بود و حالا باید کاری انقلابی ،مردمی ، فوری و تهاجمی انجام می شد.
رسانه ها و مدیران استانی براساس ذهنیت تاریخی که داشتند اظهار می کردند، امکان حل این معضل نیست و همین فضاها موجب شد مردم سراوان هم بارها اعتراض کنند و در ساعاتی از شب یا روز بزرگراه رشت به تهران را برای هر چند محدود مدتی مسدود کردند.
مردم حق داشتند ، چرا که حتی در فصل خنک و سرد سال وقتی از مسیر چند کیلومتری مرکز انباشت ” دفنگاه” زباله سراوان با شیشه های بالا و با سرعت با خودرو عبور می کردید ، باز هم بوی تعفن زباله بسیار آزاد دهنده بود.
مردمی که در محل با زن و کودک و افراد سالخورده در فصل گرم سال زندگی می کردند و وجود انبوه حشرات موذی و گزنده اسایش و زندگی را از اهالی سلب می کرد، باید چه می کردند.؟
اقدام های استاندار گیلان، شورا و مدیران شهری
دکتر اسدالله عباسی که از آخرین روزهای مهر ماه ۱۴۰۰ این مسئولیت خطیر را پذیرا شد و مدیران شهری در بخش توسعه کارخانه تبدیل زباله پاشنه ها را به اصطلاح ور کشیدند و استاندار بدون آرامش ابتدا در یک مصاحبه عمومی رسانه های اعلام کرد، تا اسفند ۱۴۰۱ موضوع پسماند سراوان را سامان می دهیم.
باز کسی باورش نمی شد و رسانه ها بعضا طعنه می زند از این شعارهای بسیار شنیده ایم و ایشان هم مانند گذشتگان قول و وعده می دهد تا مسئولیت شان سپری شود و اساسا نمی تواند با این حجم زباله و بدون بودجه و مهم تر از همه اراده قوی کار انجام دهد.
امروز در تاریخ سه شنبه ۲۲ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ همه مردم و مسئولان و رسانه ها و دوستان انقلاب و بدخواهان و فضا سازان و صحنه سازان یا سکوت کرده اند و یا در میان این حجم از کار و تلاش و خدمت به دنبال یک کورسویی هستند که بتوانند ایرادی بنی اسرائیلی وارد کنند.؟!
در نشست مطبوعاتی سال قبل برخی مدیران رسانه ها اعلام کردند، چشم شان برای انجام این کار بزرگ به اصطلاح آب نمی خورد که استاندار به کمک دیگر مسئولان بتواند معضل زیست محیطی و پسماند را حل کند.
می گفتند، مگر می شود دهها شهردار و بیش از ۱۷ استاندار نتوانند کاری کنند و به یک باره یک مدیر با جرائت قول دهد در مدت یک سال مشکل به این بزرگی را حل می کند.
در روزهای اخیر برخی از همان دوستان تماس گرفتند و گفتند، به استاندار گیلان آقای دکتر اسدالله عباسی ایمان آورده اند و بی تردید او بهترین مقام عالی اجرایی استان در طی سالهای انقلاب است.
استاندار نه تنها این مساله غیر قابل حل را سامان داد که اکنون در اندیشه رفع آلودگی رودخانه های زرخوب و گوهر رود و به سرانجام رساندن پروژه مهم خط آهن رشت به کاسپین است.
در این دوره یک سال ۱۴۰۱ استاندار کارهای بزرگ و ماندگار دیگری را در سراسر استان به انجام رسانده است تا اوایل اردیبهشت ماه در یک تحلیل مجزا به آگاهی مردم شریف گیلان و مسئولان خواهیم رساند.
و اکنون…………….
دکتر عباسی در این مدت بارها و بارها شخصا در منطقه سراوان حضور پیدا کرد و حتی یک جلسه مدیران را در این محل برگزار کرد و از مسیر تهران بودجه و اعتبارات قابل قبولی را جذب کرد.
اکنون این پیگیری ها موجب شده است تا در سطح بیش از ۵۰ هزار مترمربع خاکریزی ، اطراف دیواره زباله ها تثبیت و روند ادامه دارد. اواخر اسفند ماه استاندارطی مراسمی به اتفاق مدیران شهری بر روی خاک تسطیح شده بالای پسماند سراوان نهال کاری کرد و کاشت درخت این ناحیه ادامه دارد.
حالا دیگر نویت متولیان امر و مسئولان استان است که این موضوع را دنبال کنند و موضوع پسماند صد درصد به اتمام برسد.
در این مدت تعداد واحدهای تبدیل زباله به کود آلی رشت از دو مورد به چهار واحد افزایش یافت و زباله ” تر” در این مکان تبدیل می شود به زودی برای زباله خشک هم برنامه ویژه ای در دست انجام خواهد بود.
دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان در اینمدت کارش را در موضوع حل معضل پسماند عالی انجام داد و کاری که انتظار نمی رفت کاملا مرتفع شد.
به زودی در این باره با مستندات و اسناد و تصاویر بیشتر با مردم شریف گیلان سخن خواهیم گفت.
تهیه و تدوین: اداره کل روابط عمومی استانداری گیلان
Sunday, 24 November , 2024