رشت-هویت گیلان:سرپرست بهزیستی گیلان گفت: پیشگیری از اعتیاد نقش مهم و اساسی در حفظ بنیان خانواده دارد، در این راستا آگاه سازی خانواده ها جهت پیشگیری از اعتیاد و همچنین ارائه آموزش های لازم میبایست صورت گیرد.

به گزارش هویت گیلان ؛ سید مهدی خدمت بین دانا سرپرست اداره کل بهزیستی گیلان به مناسبت ۵ تیرروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری با رسانه های گروهی در خصوص برنامه های بهزیستی استان اظهار داشت:سازمان بهزیستی در دو بخش پیشگیری و درمان جهت ارائه خدمات به جامعه هدف فعالیت می کند.

وی افزود: بهزیستی در بخش پیشگیری از اعتیاد با تعامل و هماهنگی با ۱۹ دستگاه به ارائه خدمات می پردازد.

سرپرست بهزیستی استان با بیان اینکه در حوزه پیشگیری ؛ دانش آموزان ، دانشجویان و… جامعه هدف بهزیستی هستند، خاطرنشان کرد:در این راستا جلسات منظمی برگزار می شود.

وی برگزاری کارزار مبارزه با مواد مخدر در ۱۶ شهرستان را از برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: این کارزار از ۲ الی ۷ تیر ماه سالجاری در ۱۶ شهرستان برگزار می شود.

خدمت بین دانا برگزاری میز خدمت در ۱۶ شهرستان از جمله در مصلی شهرستان رشت ، برگزاری جلسات آموزشی در ۱۶ شهرستان، نصب بنر و استند در سطح شهر را از برنامه های اجرایی طی این هفته عنوان کرد و افزود:دستگاه های کمیته پیشگیری از اعتیاد نیز برنامه هایی دارند که اجرا می شوند.

وی با اشاره به برگزاری ورزش کوهنوردی و پیاده‌روی در ۱۶ شهرستان تصریح کرد: تهیه و پخش موشن گرافی در فضای مجازی ، آگاه سازی مردم در خصوص ۴۴ باور غلط استفاده از مواد اعتیاد آور ، برگزاری نمایشگاه دائمی مبارزه با مواد مخدر ، دیدار از خانواده شهدا و … از برنامه های اجرایی هفته مبارزه با مواد مخدر است.

خدمت بین دانا با تاکید بر اینکه اعتیاد تبدیل به معضل اجتماعی شده است ، یادآور شد:پیشگیری کم هزینه تر ، مثمر ثمرتر و آسان تر از درمان است.

وی گفت:۲۶ هزار نفر افراد دارای اعتیاد که درمان شده اند در سامانه بهزیستی استان ثبت شده هستند.

مدیر کل بهزیستی گیلان با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد نقش مهم و اساسی در حفظ بنیان خانواده دارد، اذعان داشت:در راستای پیشگیری ، آگاه سازی خانواده ها نقش مهمی دارد و آموزش های لازم باید در این خصوص صورت گیرد.

وی تاکید کرد:اولین علت وقوع طلاق توافقی در استان گیلان ، اعتیاد است که جهت حفظ بنیان خانواده ارایه ، ترویج و نهادینه کردن آموزش های لازم ضرورت دارد.

مدیر کل بهزیستی گیلان ؛ بیکاری، فقر ، عدم فرهنگ سازی و آموزش های لازم و … را از دلایل اعتیاد عنوان کرد و گفت:به دلیل سخت و پرهزینه بودن بحث درمان، پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد.

خدمت بین دانا با بیان اینکه میانگین سنی اعتیاد هم اکنون ۲۴ سال است ، تصریح کرد:شیوع اعتیاد در زنان و گرایش به اعتیاد در مردان بیشتر است.

وی متذکر شد:بیشترین مواد مصرفی مخدر در استان گل است که بر مسائل روانی فرد معتاد اثر گذاری مستقیم دارد.

خدمت بین دانا عنوان کرد:۷۷۸ بیمار روانی در استان بستری هستند که استفاده کننده مواد مخدر بوده اند.

وی برگزاری کارزار مبارزه با مواد مخدر را از برنامه های مثبت و خوب بهزیستی استان عنوان کرد و گفت:۱۲۸ گروه اجتماع محور نیز با ۲۳۱ میلیون تومان اعتبار جهت پیشگیری از اعتیاد در استان فعالیت دارند.

سرپرست بهزیستی گیلان گفت:تعداد مراکز فعال ترک اعتیاد نیز هم اکنون ۴۸ مرکز در استان است.

وی همچنین در خصوص اجرای ابلاغیه رئیس جمهور جهت صیانت از معتادان متجاهر ، خواستار همکاری و تعامل بیشتر دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، شهرداری رشت و سایر دستگاه های ذیربط شد.

خدمت بین دانا گفت:هم اکنون ۵۵ معتاد متجاهر تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند که امید است با همکاری دستگاه های ذیربط در راستای صیانت از معتادان متجاهر ، این تعداد به ۲۵۰ نفر افزایش یابد.

  • نویسنده : رشت-هویت گیلان:سمانه عادلی راجیری