رشت-هویت گیلان:عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: زوجین برای بهبود کیفیت روابط زناشویی از روانشناسان کمک حرفه ای بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری هویت گیلان؛دکتر نگار شیخلی روانشناس و عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به نقش روانشناس بر والدین جهت تربیت صحیح فرزندان اظهار داشت:حضور و مشاوره یک روانشناس با والدین جهت تربیت صحیح فرزندان وآموزش شیوه های صحیح فرزندپروری نقش مهم و بسزایی دارد .

 

وی افزود:برای شغل های مختلف در جامعه ، آموزش ها و مهارت های خاصی وجود دارد که معمولا افراد بعد از گذراندن آن ها وارد حیطه شغلی می شوند اما متاسفانه برای والد شدن دوره و آموزشی نیست و حتی تعداد زیادی از والدین در خصوص نقش های زن و شوهری و والد شدن هیچ مطالعه ای ندارند.

 

این روانشناس ادامه داد:متاسفانه اگر مشاوره های قبل از ازدواج در خصوص وظایف و مسئولیت های زن و شوهری و به تبع آن والد شدن صورت نگیرد موجب ایجاد آسیب های زیادی می شود.

 

دکترشیخلی با تاکید بر نقش مطالعه زوجین و کمک های حرفه ای روانشناس در بهبود کیفیت روابط زناشویی وآموزش شیوه های فرزند پروری خاطرنشان کرد:مطالعه زوجین و بهره گیری ازحضور و مشاوره یک روانشناس موجب آماده تر شدن ، افزایش تمرکز، یادگیری حل مساله و در نهایت عملکرد بهتر زوجین در مواجه با تنش های زندگی می شود .

 

وی یادآورشد:یک روانشناس می تواند جهت آموزش سبک فرزند پروری و شیوه تربیت صحیح فرزندان به والدین کمک مهم و موثری داشته باشد.

 

شیخلی گفت: برخی از کودکان جزء کودکان بیقرار هستند و یا اینکه مادر در دوران بارداری دارای مشکلات جسمی و روانی بوده و یا بعد از زایمان دچار افسردگی شده است در اینگونه موارد بررسی های لازم باید صورت گیرد زیرا در سبک فرزند پروری و تربیت فرزند طی سال های آتی تاثیرگذار است وضرورت دارد خانواده ها از حضور و مشاوره با یک روانشناس برای کسب آگاهی و تجربیات در خصوص تربیت صحیح فرزندان بهره گیرند.

 

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور یادآورشد:در حال حاضر ارائه خدمات روانشناسی بصورت آنلاین وحضوری و … از سوی سازمان بهزیستی ، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ،سازمان ورزش و جوانان کشور وجود دارد و افراد می توانند از کمک های روانشناسان استفاده کنند.

 

وی عنوان کرد:در صورت استفاده از خدمات روانشناسی ، افراد نتیجه مثبت را بر رفتار و سبک زندگی خود و همچنین رفتار کودک یا نوجوان خود مشاهده خواهند کرد.

 

دکتر شیخلی با اشاره به نقش روانشناس در مشاوره قبل از ازدواج و طی دوران زناشویی تصریح کرد:از آنجایی که نقش روانشناس در مشاوره های قبل از ازدواج و طول زندگی زناشویی جهت شناخت زوجین از یکدیگر برای انتخاب درست ، پایداری زندگی زناشویی ، بهبود کیفیت روابط زناشویی و در نهایت تربیت صحیح فرزند نقشی مهم و اساسی است در بسیاری از موارد حضور یک روانشناس از ، از هم پاشیدگی بنیان یک خانواده جلوگیری می کند بدین جهت روانشناسان و مسئولان درصدد آن هستند که مشاوره های قبل از ازدواج اجباری شوند .

 

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر اهمیت نقش مشاوره های قبل از ازدواج و دوران زندگی زناشویی اذعان داشت:اگرچه این مشاوره ها دارای اهمیت زیادی هستند ولی اگر آموزش سبک صحیح زندگی و مهارت های زندگی ازدوران مهد کودک صورت گیرد نتایج مثبت آن بیشتر خواهد بود و با جامعه ای مواجه می شویم که فرهنگ سازی مهارت های زندگی از همان ابتدا در بین افراد صورت گرفته است.

 

وی گفت:متاسفانه خیلی از افراد با هر شغل و منصبی که دارند مهارت های ارتباطی زندگی ، کنترل خشم و … را بصورت صحیح بلد نیستند و وقتی که وارد زندگی زناشویی و دچار تنش ها و سوء تفاهم می شوند به دلیل ارتباط مختلی که با یکدیگر برقرار می کنند و سوء برداشت هایی که به وجود می آید کوچکترین مساله تبدیل به یک دغدغه بزرگ و آسیب زای جبران ناپذیر می شود .

 

دکتر شیخلی در توصیه به زوجین تاکید کرد:زوجین تا جایی که می توانند از روانشناسان کمک حرفه ای بگیرند، به دلیل تفاوت نسل ها و عوض شدن طرز فکرها ،تغییرات فرهنگی ، امکانات زندگی ، انتظارات زوج ها از یکدیگرتنها نمی توان از کمک و راهنمایی والدین بهره گرفت ،زوجین باید تصمیمات متفاوت تری بگیرند و وقتی یک روانشناس حاذق زوجین را راهنمایی و آنان را از تصمیماتی ( جنبه های مثبت و منفی) که می گیرند آگاه سازد زوجین عملکرد موثرتر و مناسب تری خواهند داشت.

 

این رونشناس متذکر شد:مشاوره فقط برای افرادی که قصد ازدواج دارند نمی باشد بلکه افراد متاهل در طول دوران زندگی زناشویی هم نیازمند یادگیری ارتباطات و مهارت های زندگی هستند این یادگیری ضعف محسوب نمی شود بلکه نیاز است و برای اینکه زوجین بتوانند همسر خوبی برای یکدیگر باشند لازم است وقت بگذارند ، مطالعه کنند و از آموزش ها و تجربیات روانشناسان بهره مند شوند ، در آزمون های تست شرکت کرده و مهارت های کاربردی را یاد بگیرند.

 

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت:زوجینی که قصد جدایی از یکدیگر و یا قصد فرزند دار شدن را دارند توصیه می شود حتما از خدمات و کمک های روانشناسان استفاده کنند.

 

دکتر شیخلی تصریح کرد: در خصوص سالمندان هم مشاوره هایی از سوی روانشناسان ارائه می شود و زوجینی که زندگی آنها تحت حضور سالمندی که با آنها زندگی می کند قرار دارد می توانند با استفاده از مشاوره های روانشناسی ، تنش های زندگی خود را کاهش دهند.

  • نویسنده : رشت//اختصاصی//سمانه عادلی راجیری