رشت-هویت گیلان:سرپرست شهرداری رشت گفت:پیشرفت پروژه لندفیل سراوان منوط به دریافت زباله ریجکتی (زباله خشک و بدون شیرابه) از کارخانه کود آلی است تا از این زباله خشک به عنوان مصالح در اجرای پروژه استفاده شود امید است با اطلاع رسانی ، شفاف سازی و درک صحیح از موضوع در راستای اجرای پروژه و رفع مشکلات لندفیل سراوان همکاری های لازم از سوی مردم و مسوولان ذیربط صورت گیرد.
به گزارش هویت گیلان به نقل از خبرنگار لیجار از رشت ؛ یوسف یزدانی سرپرست شهرداری رشت امروز در حاشیه بازدید میدانی خبرنگاران از پروژه بهسازی لندفیل سراوان در جمع خبرنگاران اظهار داشت:هدف از این بازدید مشاهده میدانی خبرنگاران از اقدامات شهرداری در حوزه بهسازی لندفیل سراوان است تا اقدامات صورت گرفته در این راستا بصورت شفاف اطلاع رسانی شود و مردم استان در جریان این اقدامات انجام شده قرار گیرند.
وی افزود:بر اساس فرمایشات استاندار گیلان و وزیر کشور طی سال ۱۴۰۰ و شروع به کار دولت سیزدهم، برنامه ریزی های بدین صورت بود که طی یک قرارداد یکساله بحث بهسازی لندفیل سراوان به اتمام برسد و قرار بود از ابتدای سال ۱۴۰۱ پروژه بهسازی لندفیل سراوان آغاز به کار کند ، بر اساس این برنامه ریزی ها و پیشی بینی ها ، استاندار گیلان عنوان کردند که در پایان سال ۱۴۰۱ سایت زباله سراوان بسته و به آغوش طبیعت باز می گردد.
سرپرست شهرداری رشت خاطرنشان کرد:متاسفانه در اوایل سال ۱۴۰۱ مناقصه برگزار شده با شکست مواجه شد وبه پیمانکار برنده از سوی سازمان بازرسی و نظارتی ایراداتی شد که این مناقصه ابطال و تجدید شد.
وی با بیان اینکه تجدید مناقصه دوماه زمان می برد ، یادآور شد:طی دومین بار برگزاری مناقصه ، پیمانکاری که برنده شد ، کمیته فنی صلاحیت پیمانکار را به دلیل اعلام قیمت پایین و اینکه محاسبات آن دقیق نبوده و ممکن بود در اجرای پروژه دچار مشکل شوند ، تایید نکرد.
یزدانی گفت:برای سومین بار این مناقصه تجدید شد و ۲۸ آبان ماه سال ۱۴۰۱ انتخاب پیمانکار انجام و قرارداد آن منعقد شد و از اوایل آذرماه سال گذشته کار اجرایی پروژه آغاز شد.
وی تصریح کرد:برنامه ریزی های صورت گرفته و اجرای پروژه نیازمند یکسال زمان است که آغاز آن از ۲۸ آبان ۱۴۰۱ می باشد ، در این قرارداد حدود ۳۶۰ هزار متر مکعب ( تن ) زباله برای احداث پشته ها پیش بینی شده است .
یزدانی ادامه داد : هم اکنون حدود ۱۳ متر زباله برداشت شده ، زباله در قسمت تاج مدفن ، حدود ۱۰۵ متر ارتفاع دارد ، این زباله در اثر بارش باران و برف دچار ریزش و رانش شده بود و به اطراف سرایت کرده و به دره ورود کرده بود.
وی در تشریح اقدامات کاور لندفیل سراوان گفت:برای انجام کاور و پوشش لندفیل سراوان ، طراحی در دو فاز صورت گرفته که یک فاز آن از بالای مدفن زباله شروع شده ، بهسازی آن انجام و درختکاری نیز صورت گرفته است.
یزدانی ادامه داد:فاز بعدی پاشنه کار است که با کاور کردن آن از ریزش و رانش زباله به قسمت های بعدی جلوگیری می شود برای نیل به این هدف ، زباله های کف برداشته و با دیواره های سنگی پر شده است زیر این دیواره یک پله احداث شده و باید به همین ترتیب تا تاج مدفن پله ایجاد شود .
وی افزود:در اولین دیواره به عرض ۲۰ متر و عمق ۱۳ متر سنگ کار شده و ۸ متر باید ارتفاع داشته باشد و پشت آن به حالت یک پلکان باید پر شود ، بمنظور جلوگیری از ریزش و رانش زباله، باید بصورت پلکانی تا تاج مدفن پشته سازی شود.
یزدانی یادآور شد: پشت دیواره هایی که ۸ متر ارتفاع دارند باید با زباله پر شود و روی زباله با خاک و شن پوشانده شود .
وی با بیان اینکه به دلایل مذکور اجرای پروژه با تاخیر شروع شده است ، خاطرنشان کرد: استاندار گیلان قول داده بود تا پایان سال ۱۴۰۱ سایت زباله سراوان بسته و از ورود زباله به آن جلوگیری می شود اما متاسفانه اجرای پروژه با تاخیر شروع شده و تا آذرماه سال ۱۴۰۲ به اتمام می رسد .
یزدانی با تاکید بر اینکه طی ۴ ماهه آخر سال گذشته با توجه به فصل سرما و بارش باران و برف این پروژه بصورت مستمر اجرایی شده است ، اظهار داشت: پیشرفت پروژه لندفیل سراوان به لحاظ زمان بندی جلوتر است و پیشرفت فیزیکی آن در حال حاضر ۳۵ درصد می باشد.
وی جلوگیری از ورود زباله از ابتدای سال جاری تاکنون به سایت زباله سراوان را دلیل کند شدن اجرای پروژه عنوان کرد و گفت:زباله های ریجکت شده از کارخانه کود آلی میبایست به اینجا انتقال داده می شد پشت دیواره هایی که ساخته می شوند باید با زباله پر شود در غیر اینصورت با کمبود مصالح مواجه خواهیم شد.
یزدانی یادآور شد:اگر زباله های ریجکت شده به اینجا منتقل نشوند باید یکصد میلیارد تومان مصالح خریداری شود .
سرپرست شهرداری رشت با بیان اینکه زباله های ریجکت شده شیرابه ندارد و موجب آلودگی محیط زیست نمی شود ، خاطرنشان کرد:لندفیل جدید هنوز آماده نمی باشد زباله های ریجکتی که از کارخانه کودآلی تولید می شود و شیرابه ای ندارد باید به این مکان منتقل و به عنوان مصالح از آن استفاده شود.
یزدانی با اشاره به اینکه ، این پروژه جز محدود پروژه هایی است که بدون ایراد و توقفی به نحو احسن در حال انجام است ، خاطرنشان کرد: این پروژه باید با سرعت اجرایی و نباید جلوی پیشرفت آن گرفته شود زیرا با اجرای کامل آن مشکلات چندین ساله مردم در خصوص سایت زباله سراوان رفع خواهد شود.
وی با تاکید بر اینکه پیشرفت پروژه لندفیل سراوان منوط به دریافت زباله ریجکتی از کارخانه کود آلی است ، تصریح کرد: این زباله خشک هیچگونه آلودگی ندارد و امید است با درک صحیح از موضوع در راستای اجرای پروژه و رفع مشکلات لندفیل سراوان ، همکاری های لازم از سوی مردم و مسوولان ذیربط صورت گیرد.
وی با بیان اینکه ادامه دار بودن مشکل سایت زباله سراوان موجب از بین رفتن اعتماد عمومی شده است ، اذعان داشت:اکثر مردم سراوان پیشرفت و روال اجرای کار پروژه را مشاهده کرده اند متقاعد شده و موافق اجرای پروژه هستند ، ادامه این پروژه مثبت ارزیابی شده و موجب رفع مشکلات چندین ساله در این منطقه خواهد شد.
یزدانی یادآور شد:متاسفانه هنوز هم افرادی هستند که توجیه نشده و برای اجرای پروژه مقاومت می کنند که امید است با اعتماد مردم به شهرداری و ادامه اجرای پروژه شاهد رفع مشکلات این منطقه باشیم.
وی با تاکید بر سخنان استاندار در روز درختکاری مبنی بر عدم ورود زباله تر و دارای شیرابه به سایت زباله سراوان عنوان کرد: قرار نیست در این منطقه زباله (زباله تر و دارای شیرابه ) وارد شود زباله ریجکتی جز مصالح کار و در قرارداد پیمانکار است و باید وارد شود تا پروژه طی زمانبندی یکساله به پایان برسد.
سرپرست شهرداری رشت یادآور شد:پیشرفت سریع پروژه لندفیل سراوان نیازمند زباله های ریجکت شده از کارخانه کود آلی است تا به عنوان مصالح مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی در لندفیل سراوان هزینه شده است ، گفت:اگر زباله های ریجکت شده به این منطقه منتقل و به عنوان مصالح مورد استفاده قرار نگیرد پیمانکار قادر به ادامه اجرای پروژه نخواهد بود و شهرداری موظف به پرداخت خسارت می شود.
یزدانی تصریح کرد:متوقف شدن پروژه موجب هدررفت اعتبارات شده و مشکل لندفیل سراوان رفع نخواهد شد.
سرپرست شهرداری رشت خاطرنشان کرد:بر اساس قرار داد منعقد شده ۱۰۶ میلیارد تومانی بین شهرداری رشت و پیمانکار باید ۳۶۰ هزار تن زباله ریجکتی به عنوان مصالح جهت اجرای پروژه وارد منطقه سراوان شود در غیر اینصورت باید ۳۶۰ هزار تن مصالح تامین شود که خارج از توان شهرداری و در قرارداد با پیمانکار نمی باشد.
وی از رسانه ها خواست تا با شفاف سازی و اطلاع رسانی با همکاری مردم و مسولان زمینه ادامه اجرای پروژه را فراهم کنند.
یزدانی از همکاری خوب و مثبت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان و سازمان صمت استان جهت همکاری های صورت گرفته در اجرای پروژه لندفیل سراوان تشکر و قدردانی کرد و خواستار همکاری بیشتر جهت ارائه مجوز ها برای همسان سازی و تامین مصالح شد.
وی همچنین از اداره کل منابع طبیعی گیلان خواست تا جهت اجرای پروژه لندفیل سراوان ، با شهرداری همکاری بیشتری داشته باشد.
لازم به ذکر است ؛ به گفته سرپرست شهرداری رشت بابت اعتبارات اجرای پروژه مشکلی وجود ندارد و تنها دولتی که در این ۳۰ و چند سال از پروژه پسماند گیلان حمایت کرد دولت سیزدهم و پیگیریهای استاندار گیلان بود.
امید است با تحمل و صبر مردم منطقه سراوان و اعتماد به شهرداری رشت و همچنین همکاری مسوولان استان شاهد اجرای سریع پروژه و رفع مشکلات این منطقه باشیم.
Thursday, 7 November , 2024