شفت-هویت گیلان:شورحسینی و ارادت به اهل بیت (ع) در ایام ماه محرم در جای جای ایران اسلامی قابل مشاهده است گزارش تصویری از آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) شهرستان شفت نیز نشان از ارادت مردم این منطقه به اهل بیت (ع) دارد.

روستای توریستی امامزاده ابراهیم

روستای امامزاده ابراهیم از توابع بخش احمد سر گوراب شهرستان شفت در ۲۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر شفت و ۵۷ کیلومتری شهر رشت قرار دارد .آب و هوای معتدل کوهستانی و میانگین بارندگی سالیانه آن ۱۳۰۰ میلی متر است. بر اساس نتایج سر شماری سال ۱۳۹۵ این روستا دارای ۴۳۲ نفر جمعیت بوده است سبک معماری روستای امام زاده ابراهیم که از جاذبه های گردشگری روستا است از طبیعت و شکل زمین آن نشات گرفته است آثار این نوع معماری از دور قابل مشاهده است استقرار روستا در منطقه کوهستانی، محدودیت زمین، ازدهام جمعیت به خصوص در فصل گرم سال و موجبات کاربریهای متفاوت مهمان پذیرهای چند طبقه نشان بارز این معماری است شکل خانه ها و فضاهای درونی آن شبیه به هم است و تفاوت هایی در رنگ، نمای نرده ها، تعداد طبقات و نوع چیدمان چوب ها دیده می شود هر ساختمان از چند طبقه تشکیل می شود که به وسیله پله های چوبی ( پلکان ) کمربندی غلام گردشی به یکدیگر راه دارند مصالح به کار رفته در واحدهای قدیمی خشت، چوب و گل است ولی در ساخت خانه های جدید از مصالح آهن، آجر، سیمان نیز استفاده می شود سقف تمامی بناها به صورت شیروانی است و با ورق گالوانیزه پوشیده شده است از مهمترین جاذبه های طبیعی روستای امامزاده ابراهیم، جاده مسیر دسترسی به آرامگاه امامزاده است این مسیر از جلگه ای زیبا ، با شالیزارهای و خانه های روستایی، رودخانه ها و کوهپایه های جنگلی عبور می کند و در انتها به روستای امام زاده ابراهیم می رسد که بافت مسکونی جالب توجه دارد .

مشخصات بقعه

امامزاده ابراهیم یک امامزاده از نسل موسی کاظم است که مدفون در شهرستان شفت استان گیلان می‌باشد. این امامزاده شهرت زیادی دارد، طوری که مردم آن را اباالفضل گیلان می‌نامند.با این حال برخی ادعا دارند که این آرامگاه مربوط به تنی از جنگ آوران و مقامداران عرب در جریان فتح طبرستان میباشد و از آن رو محلیان و گیلکی زبان ها به آنجا شازدِه ابراهیم (شاهزاده ابراهیم) نیز میگویند. آرامگاه امامزاده ابراهیم از جاذبه‌های زیارتی و تاریخی روستای امامزاده ابراهیم است و علت اصلی شکل گیری آن به شمار می‌رود. بنای امامزاده، در طی سال‌های دراز، چندین بار بازسازی شده است. در حال حاضر این بنا، به مساحت ۳۰۰ متر، در چهار طبقه احداث گردیده و شامل مسجد، صحن، سرویس بهداشتی، مهمانپذیر و فضای باز است. از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای امامزاده ابراهیم، جاده مسیر دسترسی به آرامگاه امامزاده است. این مسیر از جلگه‌ای زیبا با شالیزارها، خانه‌ها، رودخانه‌ها و کوهپایه‌های جنگلی عبور می‌کند و در انتها به روستای امامزاده ابراهیم می‌رسد که بافت مسکونی جالب توجه و بسیار دیدنی دارد.

گزارش تصویری از مراسم تاسوعای حسینی در آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) شهرستان شفت / ۱۶ مرداد ۱۴۰۱