رشت-هویت گیلان:رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بیماری های کبد فاقد علائم هستند، گفت:۷۰ درصد مردم گیلان چاق و ۴۰ درصد نیز دارای کبد چرب هستند.
رشت-هویت گیلان:سمانه عادلی راجیری
به گزارش هویت گیلان از رشت ؛ دکتر فریبرز منصور قناعی رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان صبح امروز به مناسبت فرا رسیدن ۶ مرداد روزجهانی هپاتیت در نشست خبری با رسانه های گروهی استان اظهار داشت:کبد یکی از اعضای نجیب بدن انسان است و بیماری های کبدی بدون علامت هستند که این نکته وجه تمایز کبد از سایر اعضای بدن می باشد.
وی افزود:کبد تنها عضو بدن است که از قدرت بازسازی بالایی برخوردار است ، اگر قسمتی از آن برداشته شود دوباره رشد کرده و خود را بازسازی می کند.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان با تاکید براینکه تشخیص بیماری های کبدی دارای اهمیت زیادی است ، خاطرنشان کرد:بیماری های کبدی در مراحل اولیه بدون علامت هستند و تنها در مراحل شدت بیماری علائم در بیمار ظاهر می شود.
دکتر منصورقناعی در تعریف هپاتیت گفت:هرگونه التهاب در کبد هپاتیت نامیده می شود و هپاتیت هم به انواع ویروسی و خودایمنی تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه هپاتیت های ویروسی درصد قابل توجهی از بیماری های کبد را تشکیل می دهند ، تصریح کرد:انواع هپاتیت ویروسی شامل نوع A، B،C، D،E، F،G می باشد که A، B،C، D،E دارای اهمیت بیشتری می باشند.
وی در تشریح هپاتیت خودایمنی یادآورشد:این نوع هپاتیت نیز در زنان دیده می شود و بگونه ای است که سیستم ایمنی بدن کبد را به عنوان یک بافت غیر طبیعی شناسایی می کند و به آن حمله ور می شود.
دکتر منصورقناعی افزود:استفاده از دارو ، الکل و همچنین استفاده خودسرانه و زیاد از گیاهان دارویی با بالابردن آنزیم های کبدی نیز موجب بیماری هپاتیت می شود.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان کبد چرب را عامل ابتلا به بیماری هپاتیت عنوان کرد و گفت:۷۰ درصد مردم گیلان چاق و ۴۰ درصد نیز دارای کبد چرب هستند.
وی سونوگرافی را از راه های تشخیص هپاتیت و کبد چرب عنوان کرد و افزود:هپاتیت نوع ویروسی به دلیل اینکه جنبه واگیردار دارند دارای اهمیت زیادی هستند در جهان ۳۲۵ میلیون نفر به هپاتیت آلوده هستند و یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر سالانه به دلیل ابتلا به بیماری های کبدی فوت می کنند.
وی در خصوص راه های انتقال هپاتیت A اظهار داشت:این نوع هپاتیت از طریق دهان و مدفوع منتقل می شود ، دارای واکسن می باشد ، ابتلا به هپاتیت نوع A در دوران کودکی سبک و شبیه به سرماخوردگی است اما اگر افراد در بزرگسالی مبتلا شوند دارای اهمیت بیشتری است.
دکتر منصور قناعی اضافه کرد:آلودگی آب با فاضلاب موجب ابتلا به این نوع از هپاتیت می شود و ابتلای به این بیماری در بزرگسالی دارای خطرات بیشتری است و در برخی مواقع منجر به فوت می شود.
وی پیوند کبد را یکی از موارد اورژانسی در خصوص هپاتیت نوع A عنوان کرد و افزود:هپاتیت نوع A برای درمان ، دارویی ندارد و تنها نوشیدن مایعات ، تغذیه مناسب و داروهای عمومی راه درمان آن هستند.
وی با بیان اینکه راه انتقال هپاتیت نوع B از طریق خون ، ترشحات بدن و همچنین از مادر به نوزاد است ، خاطرنشان کرد:در حال حاضر این نوع هپاتیت تنها ۱۰ درصد از طریق مادر به کودک قابلیت انتقال دارد .
دکتر منصور قناعی ادامه داد:میزان آلوده کنندگی هپاتیت نوع B بیشتر است و از طریق تماس جنسی ، اشک و بزاق نیز قابلیت انتقال دارد اما دارای واکسن است و از سال ۱۳۷۰ نوزادان ایرانی واکسن این نوع از هپاتیت را دریافت کرده اند.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان میزان آلودگی به هپاتیت نوع B را در کشور ۲/۲ دهم درصد و در گیلان تنها یک درصد عنوان کرد و گفت:این افتخاری برای دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
دکتر منصور قناعی با اشاره به اینکه هپاتیت نوع C دارای واکسن نمی باشد، گفت:راه انتقال این نوع هپاتیت از طریق خون و فرآورده های خونی است اگرچه هپاتیت نوع C دارای علائم نمی باشد اما درمان می شود.
وی تصریح کرد:میزان آلودگی به هپاتیت نوع C در کشور ۶ دهم درصد است و گروه های هدف در ابتلا به این نوع هپاتیت ، بیماران دیالیزی و هموفیلی و همچنین پرسنل اورژانس ، پلیس راه و کادر بهداشت و درمان هستند و از سال ۶۷ که خون ها بررسی می شوند میزان انتقال کمتر شده است.
وی با بیان اینکه هپاتیت D با هپاتیت B همراه است ، یادآور شد:انجام خالکوبی های غیر بهداشتی، استفاده از سرنگ های آلوده برای تزریق مواد ، آلودگی وسایل و تجهیزات دندان پزشکی منجر به ابتلا به هپاتیت نوع D می شود و زندانیان در معرض ابتلا به این نوع از هپاتیت قرار دارند.
دکتر منصور قناعی متذکر شد:هپاتیت نوع E نیز با زردی پوست مشخص می شود در افراد عادی خطر ندارد در زنان باردار ایجاد خطر می کند و راه انتقال آن از طریق دهان و مدفوع است.
وی گفت:هپاتیت نوع F و G بسیار نادر هستند و از طریق خون انتقال می یابند.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:هپاتیت خودایمنی در زنان دیده می شود و خستگی از علائم آن می باشد.
وی استفاده از الکل را عامل مهمی برای اختلالات کبدی عنوان کرد و افزود:استفاده از الکل به هر اندازه برای بدن ضرر دارد و ضرر آن برای زنان بیشتر از مردان است.
وی یادآورشد:علائم بیماری های کبدی بصورت زردی شدید در پوست بدن زمانی ظاهر می شود که بیماری در اوج شدت می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان گیلان ضمن تاکید بر سبک صحیح زندگی ، تحرک و ورزش ، تغذیه مناسب و عدم استفاده از غذای چرب و فست فود در توصیه به مردم خواست که بیماری های کبدی را جدی بگیرند.
Tuesday, 10 September , 2024