رشت-هویت گیلان:رییس قطب جامع سوختگی کشور گفت:محققان مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفق به ابداع و به کارگیری دو روش فوق پیشرفته میتوتراپی و SVF تراپی در جراحی سوختگی و ترمیم زخم شدند.
به گزارش هویت گیلان ؛دکتر محمدرضا مبین رییس قطب جامع سوختگی کشور در نشست خبری با رسانه های گروهی استان ضمن گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر و اعلام دستاورد جدید محققان مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: محققان مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفق به ابداع و به کارگیری دو روش فوق پیشرفته میتوتراپی و SVF تراپی در جراحی سوختگی و ترمیم زخم شدند که با توجه به وضعیت تحریم کشور و عدم دسترسی به منابع دارویی جهت نجات جان بیماران اقدامی ارزشمند و موثر است.
وی افزود:این اولین طرح در سطح ملی و بین المللی دارای متد نوین پزشکی بازساختی است که هدف آن درمان نوین در طرح کارآزمایی انسانی می باشد.
رییس مرکز آموزشی ، درمانی سوانح و سوختگی ولایت رشت در تشریح روش میتوتراپی خاطرنشان کرد:در روش میتوتراپی از میتوکندری که یک اندامک چند منظوره است استفاده می شود ، میتوکندری مسئول تامین انرژی در سلول های پستانداران است و بیش از یکصد بیماری انسانی به اختلال عملکرد میتوکندری نسبت داده می شود .
دکترمبین تصریح کرد:میتوتراپی یا میتوکندری درمانی با هدف انتقال میتوکندری برون زای عملکردی به سلول های معیوب میتوکندری برای بازیابی زنده ماندن سلول و در نتیجه جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام می شود.
وی مکان استحصال میتوکندری را از پلاکت عنوان کرد و افزود:در پیوند میتوکندری به بیمار ، سازگاری خون و عامل RH مهم است.
دکتر مبین یادآور شد:محققان دانشگاه علوم پزشکی گیلان موفق شدند از میتوکندری برای درمان زخم سوختگی و دیابت استفاده کنند و گام های مفید و موثری در این راستا برداشته اند.
وی گفت:ایران به عنوان دومین کشور دنیا از فرایند میتوکندری برای درمان بیماران دچار سوختگی حاد استفاده می کند که استفاده از این روش قطعی بودن نجات جان بیمار، عوارض کمتر و زیبایی را به دنبال دارد.
دکتر مبین با بیان اینکه میتوکندری در بسیاری از فعالیت های سلول نقش اساسی دارد، عنوان کرد:در بسیاری از بیماری ها آسیب میتوکندری موجب از بین رفتن سلول و بافت ها می شود و با پیوند میتوکندری سالم به بافت های از بین رفته می توان جان بیمار را نجات داد.
رییس قطب جامع سوختگی کشور با اشاره به وضعیت تحریم و عدم دسترسی به منابع دارویی اذعان داشت:ارایه طرح ها و ایده هایی که قابلیت اجرایی داشته باشند و منجر به ابداع روش های نوین پزشکی شوند برای جامعه پزشکی و نجات جان بیماران بسیار ارزشمند است.
دکترمبین با اشاره به اینکه ۳۰۰ الی ۳۵۰ هزار نفر در کشور سالانه دچار سوختگی می شوند ، خاطرنشان کرد:درمان سوختگی بار مالی ، عاطفی زیادی و … را به خانواده بیمار تحمیل می کند.
رییس مرکز آموزشی ، درمانی سوانح و سوختگی ولایت رشت؛ تصادفات ، سقوط ، نزاع ، سوختگی و غرق شدگی را ۵ عامل شایع فوت و نقص عضو در کشور عنوان کرد و افزود:بیش از ۵ میلیون نفر در ایران دچار زخم های ناشی از دیابت هستند و بیش از یک سوم بیماران دیابتی بعد از دوره پنج ساله بیماری ، دچار زخم دیابتی و گاهی بیش از نیمی از بیماران نقص عضو و یا قطع عضو می شوند.
رییس قطب جامع سوختگی کشور ادامه داد:درمان کنونی نتوانسته بود نقص و قطع عضو را کنترل کند اما روش پیوند میتوکندری (میتوتراپی) و SVF تراپی (بافت های ریز اندام SVF که قطعات ریز عروقی و سلولی است و دارای محرک سلولی ، رشد و ترمیم کننده می باشد) توانست نجات جان بیمار را قطعی و عوارض را کاهش دهد.
وی ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول وقوع سوختگی را بهترین زمان و زمان طلایی درمان سوختگی عنوان کرد و گفت:درمان سوختگی و کاهش عوارض در همین زمان طلایی با استفاده از روش های نوین پیشرفته امکان پذیر است .
دکترمبین تصریح کرد:مرکز آموزشی درمانی سوانح و سوختگی ولایت رشت تنها بیمارستان سوختگی در سطح استان می باشد که به بیماران سوختگی خدمات ارائه می دهد و علاوه بر اینکه قطب جامع سوختگی کشور است پشتیبان بیمارستان های سوختگی استان های اردبیل ، قزوین و کرج نیز می باشد.
رییس قطب جامع سوختگی کشور گفت:از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۴ هزار نفر بیمار دچار زخم سوختگی و دیابت به مرکز آموزشی ، درمانی سوانح و سوختگی ولایت رشت مراجعه کرده و خدمات درمانی به آنان ارایه شده است.
Thursday, 12 September , 2024